Aktiviteter‎ > ‎

Velkommen

Historien om petanque

Spillet er udviklet fra de mange kuglespil, som gennem flere århundreder har været spillet i middelhavslandene – og ikke mindst i Frankrig. I 1907 erkendte Jules Lenoir, at han på grund af gigt ikke længere kunne stå på ét ben eller tage tilløb. Og så opfandt han petanque, som betyder ”Med begge fødder på jorden”. Spillet har bredt sig til hele verden, og er i dag det mest udbredte boule-spil.

Spillet
Man kan spille single og double (hver med 3 kugler) eller triple (hver med 2 kugler). Efter lodtrækning kaster vinderen den lille målkugle - kaldet grisen - ud på 6 -10 meter og kaster derefter den første kugle. Herefter kaster modstanderne en kugle. Det hold, som ikke ligger nærmest grisen, fortsætter med at kaste, til de får en kugle nærmest grisen, og derefter er det det andet holds tur. Der gives ét point for hver kugle, som ligger nærmere på grisen end modstandernes nærmeste. Man fortsætter spillet, indtil ét af holdene har 13 point og dermed har vundet runden.

Espergærde Petanque Club
Vi startede i 1998 som en selvstændig afdeling i Espergærde Idræts Forening (www.eif.dk). Klubben har omkring 50 medlemmer, og vi har 12 grusbaner i de internationale mål 4 x 15 meter og klubhus midt på Idrætsvej i Espergærde.Alle er velkomne til at komme og prøve at spille, når der er træning. Vi udlåner gerne kugler og har instruktører klar.

Træning
Der er træning hver søndag og torsdag fra kl. 10 og et par timer frem. Om tirsdagen træner vi fra første tirsdag i maj kl. 18.30 og fra første tirsdag i oktober kl. 10.

Mesterskaber
I løbet af året spiller vi om klubmesterskaberne i single, double og triple. Vinderne får diplomer og vinpræmier. Desuden har vi et dame- og herremesterskab.

La Petanque
Over seks søndage spilles der om det samlede klubmesterskab. De point, man opnår i hver runde, tælles sammen, og der er en større præmie til vinderen.

Espergærde Open
Sidst på sommeren indbyder vi spillere fra andre klubber i Danmark og Sverige til at kæmpe om gode præmier.

Arrangementer
I juni har vi midsommerpetanque, hvor vi griller og hygger os i nogle timer.
I begyndelsen af oktober er der høstpetanque med konkurrencer og efterfølgende frokost.
Omkring 1. december arrangeres julepetanque med frokost og overrækkelse af diplomer og vinpræmier til årets vindere.

Søg efter petanque på YouTube og bliv inspireret …


Undersider (1): Generalforsamling 2020
Comments